Сушити фундук можна як в шкарлупі, так і без. Якщо сушите в шкірці – сушіть на сонці або в духовці при температурі 120 градусів за Цельсієм і з причиненими дверцятами. Так горішки викладені одним шаром на деко, висушаться за 5-6 годин.
Як зберігати фундук в домашніх умовах?
Правила зберігання фундука При зберіганні фундука потрібно потурбуватися про те, щоб приміщення, призначене для цього, мало: низьку вологість (від 10% до 14%); низьку температуру (від +3 °С до +10 °С); захищеність від потрапляння прямих сонячних променів на тару з горіхами.
Коли час збирати лісові горіхи?
Ліщина звичайна цвіте у березні — квітні, плоди достигають у серпні.
Коли дозріває грецький горіх?
Горіх волоський — швидкоросла, світлолюбна, теплолюбна, посухостійка рослина. Цвіте у квітні — травні. Плоди достигають у вересні.
Як висушити фундук в шкаралупі
У шкірці фундук можна сушити на сонці, або в духовці. Духовку слід прогріти до 120 градусів, розсипати на деко горішки, і з відкритими дверцятами прогріти їх протягом 5-6 годин.