Проростки насіння гарбуза є сечогінним засобом. Вони поліпшують роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізують жовчовиділення, активізують водний і сольовий обмін організму, підвищують імунітет, сприяють кровотворенню, знижують рівень холестерину, активізують роботу серця.19 вер. 2008 р.
Що буде якщо їсти гарбузове насіння кожен день?
Нормалізується травлення Гарбузове насіння — джерело клітковини. Клітковина разом із високим вмістом харчових волокон покращує роботу травної системи. Крім того, дієти з великою кількістю клітковини також знижують ризик серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу та ожиріння.
Чому не можна їсти багато гарбузового насіння?
Калорійність насіння гарбуза становить 446 ккал/100 г. Цим продуктом легко захопитися і з'їсти більше норми. Крім високої калорійності, у насіння є інші мінуси. При необережному вживанні насіння можна пошкодити зубну емаль. Кеш
Кому не можна їсти гарбузове насіння?
У 100 г насіння міститься 559 калорій. З обережністю потрібно вживати гарбуз в сирому вигляді. Особливо людям із запальними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також тим, у кого є проблема каменів в жовчному міхурі і нирках. Адже овоч має жовчогінну дію і може провокувати утворення каменів.
Гарбузове насіння можна їсти кожного дня – поради дієтолога …