Червона горобина.

Що лікує червона горобина?

У народній медицині використовують плоди й суцвіття горобини при сечокам'яній хворобі, порушенні обміну речовин, простуді, шлунково-кишкових захворюваннях, а відвар кори — при гіпертонії. Плоди горобини застосовують як сечогінний засіб.

Коли червоніє горобина?

Вересень-жовтень — час заготівлі ягід горобини. Збирати ягоди необхідно до настання заморозків, так як під впливом мінусових температур вони втрачають свої лікувальні властивості. Кеш

Що лікує горобина?

Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах. Свіжі плоди горобини корисно вживати при атеросклерозі, гіпертонії та нирковокам'яній хворобі. Кеш

Горобина звичайна — Вікіпедія
Гороби́на звича́йна [1] ( Sorbus aucuparia ) — вид роду горобина. Місцеві назви — горобина, скорушина, скорух, юд (лемківське), юдина. Зміст 1 Етимологія 2 Загальна біоморфологічна характеристика 3 Розмноження 4 Поширення 4.1 Природний ареал 4.2 Ареал натуралізації 4.3 Поширення в …