Глибоке оранка грунту

Оранка на глибину до 20 см називається мілкою, 20-22 – звичайною, понад 22 – глибокою, а понад 40 см – плантажною. Оранка покращує фізичні властивості ґрунту: пористість, водопроникність, аерацію тощо.

Що краще оранка чи Глибокорозпушувач?

Крім того, застосування глибокорозпушувач дає нам змогу на 100% використовувати поля з наявними водяними блюдцями. У той час, коли за використання оранки вода в них утримується досить тривалий час, що не дає можливості висівати сільгоспкультури в низинах полів, глибоке розпушення легко справляється з цією проблемою. Кеш

Яка повинна бути глибина оранки?

Оранка на глибину 20 см вважається нормальною, інакше — глибокою або мілкою. Глибину та напрям оранки вибирає агроном, виходячи з потреб оброблюваної рослини, засміченості ґрунту бур'янами, наявності шкідників і хвороб, задля снігозатримання, накопичення талих вод та захисту від вітрової ерозії.

Яка різниця між оранкою врозгін і всклад?

Під час оранки всклад агрегат рухається із середини до країв загінки. При цьому по краях загінки залишаються відкриті борозни, а в середині — звальний гребінь. Оранка врозгін — загінна оранка, під час виконання якої агрегат рухається від боків до середини загінки.

Оранка — Словник агронома — SuperAgronom.com