Троянда у вазі догляд

Зрізану квітку необхідно завжди берегти від прямих сонячних променів, а також від протягів. Не ставте свіжий букет поблизу обіднього столу, тим більше поруч з фруктами, які здатні виділяти шкідливу для троянд речовину. Щодня міняйте воду, в якій стоять троянди. Промивайте зрізане стебло квітки під проточною водою.

Як доглядати за трояндами у вазі?

Щоб троянди довше стояли, воду у вазі потрібно змінювати 1 раз на 3 дні, якщо міняти воду щодня вони простоять ще довше. Вазу треба щоразу промивати. Троянди люблять обприскування. Тому букет слід обприскувати кілька разів на день з пульверизатора, але так щоб вода не потрапляла в центр бутонів, а тільки на пелюстки.

Як правильно доглядати за трояндами?

Троянди люблять рясний, але не частий полив. Краще виконувати його вранці або ввечері, теплою водою, під корінь, змочуючи безпосередньо ґрунт, а не саму рослина. У спеку троянди поливають приблизно 1 раз в 5 днів. Частота поливу також регулюється, в залежності від типу ґрунту.

Чому гниють бутони троянд?

Надто рясні і часті поливи, особливо під час похолодання (за низьких температур рослини гірше вбирають вологу), призведуть до таких самих наслідків, як і сильні дощі: до нестачі кисню у ґрунті і, як наслідок, втрати бутонів.

Як доглядати за трояндами, щоб довше стояли: поради експе…