Листя у помідорів жовтими плямами

При нестачі азоту листя починає жовтіти по краях, поступово жовтизна поширюється по всій рослині. Жовті смуги та плями вказують на дефіцит цинку, коричнево-жовтий колір та відмирання листя – на нестачу калію.

Чому жовтіє листя на томатах?

переохолодження – оптимальна температура для розсади помідорів 18-22°C; нестача азоту – в цьому випадку потрібно зробити підгодівлю; брак освітлення – не відбувається фотосинтез і листочки починають жовтіти; грунт закислений – в цьому випадку в нього потрібно додати трохи золи. Кеш

Чому сохне листя на помідорах?

Якщо рослині не буде вистачати вологи, її листочки стануть жовкнути і засихати, починаючи з нижніх. Томати посухостійкі, але вони позбудуться зайвих листових пластин, які випаровують дефіцитну вологу, якщо на вулиці день за днем тримається висока температура, а на ділянці перебої з поливною водою.

Чому жовтіє листя помідорів у теплиці?

Жовтіють помідори в теплиці й у відкритому ґрунті в результаті ураження грибковими захворюваннями. Іноді жовтіють зав'язі помідорів. Причин у цього явища теж багато: різкі коливання температури й вологості повітря, недостатнє освітлення, занадто густа посадка.

Жовті плями на листі помідорів в теплиці чому жовтіють, що р…