Листя смородини жовтіють, що потрібно робити

Чому жовтіє листя на смородині Переконайтеся, що смородина отримує регулярний полив, особливо в періоди спеки або сухості. Надлишок вологи. Занадто часте або надмірне поливання також призводить до жовтіння листя на смородині. Впевніться, що ґрунт добре дренується та не заболочується.23 трав. 2023 р.

Що лікує смородина?

Крім цього, в ній містяться вітаміни Е, К, В, РР. А також залізо, цинк, калій, натрій, бета-каротин, кальцій, фосфор, магній, пектини, органічні кислоти, ефірні масла, флавоноїди, фітонциди і не тільки. Смородина покращує роботу серця, корисна при цукровому діабеті і навіть при радіаційному ураженні.

Чому сохне смородина?

Однією з причин засихання кущів може бути те, що смородині не вистачає вологи. Її треба поливати хоча б 1 раз на 10 днів. Під кожен кущ вносьте 3-4 відра води. Щоб зберегти вологу, треба замульчувати навколо кущів.

Що лікує листя смородини?

Настій листя застосовують при хворобах органів дихання, гарячці, діареї, гастриті, при шлункових кровотечах і геморої, при надмірних менструаціях та проти висипів на тілі. Зовнішньо настій листя застосовують для полоскання при стоматиті, фарингіті й ангіні, для примочок і зрошування при шкірних захворюваннях.

Чому жовтіє чорна смородина: чого не вистачає, що робити