Шавлія де збирати

Щоб у подальшому робити з шавлії лікувальні засоби, радимо заготовлювати її цілком – від краю стебла до суцвіть. Переберіть шавлію, відкидаючи інші травинки, потім посортуйте, скріпіть невеликими віниками та розвісьте їх у добре провітрюваній місцині – під навісом, на балконі чи на горищі.

Де росте Шавлія в Україні?

Шавлія у дикому вигляді більш за все зустрічається в Криму та на Кавказі. Завоювала популярність вирощування на території всієї України. Це дворічна трав'яниста рослина сімейства губоцвітих, висотою до 1,5 метри, з великими зморшкуватими опушеними листками.

Коли збирають шавлію?

(Folіa Salvіae), яке заготовляють у два періоди: у червні (період бутонізації) та у вересні (другий підріст). Вручну збирають саме листки й одразу їх сушать або зрізають серпами нездерев'янілі пагони та обмолочують, відкидаючи стебла. Кеш

Де використовується шалфей?

Листя шавлії застосовують при стоматитах,гінгівітах, ангінах, виразкових процесах порожнини рота, при запаленнях верхніх дихальних шляхів та шкіри, легких опіках і обмороженнях, а також пригастритах і виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки з секреторною недостатністю та зниженою кислотністю шлункового соку.

Заготівля шавлії лікарської коли збирати, як сушити і зберігати шавлія