Листя яких дерев не можна використовувати для компосту

Його можна як додавати в компост, так і просто закладати в ґрунт. Єдиним винятком є липа. Справа в тому, що листя цього дерева часто населене різними шкідниками, а також може заразити цитоспорозом яблуневі, грушеві, персикові та абрикосові дерева, пише Zemliak.com.2 жовт. 2022 р.

Як можно використовувати опале листя?

Опале листя — це захист від бур'янів та морозу. Просто розкидайте невелику його кількість під квітами на клумбах та кущами. Воно стане природною перешкодою на шляху бур'янів. Не забудьте перекопати або зібрати граблями пріле листя з приходом весни. Кеш

Що не можна класти в компостну яму?

Не можна викидати у відерце нехарчові відходи, наприклад, ватні диски, гігієнічні палички, волосся, нігті. Такі відходи не розпадаються одночасно з органікою, тому отриманий компост виглядатиме неохайно. Не треба викидати у відро папір із нанесеною фарбою (акрил, гуаш, масляна фарба) або в олії та жирах.

Як правильно компостувати листя?

Для приготування органічного добрива листя і траву треба висипати у яму глибиною 0,5м та шириною 1,5м і залити водою, а тоді присипати ґрунтом. Протягом літа вміст ями треба перемішувати. Компост готовий, якщо перетворився на однорідну розсипчасту масу.

Що не можна класти в компост: список з …
Компост — біодобриво, здатне підвищити родючість грунту. Щоб отримати його, досвідчені городники складають в спеціально відведене місце або …