Як налаштувати прийом платежів на сайті: покрокова інструкція

Налаштування прийому платежів на вашому сайті є важливим кроком у розвитку вашого бізнесу в онлайн-середовищі. Зручний та безпечний спосіб приймати гроші від клієнтів дозволяє збільшити конверсію та покращити користувальницький досвід.

Перед тим, як розпочати налаштування прийому платежів, необхідно вибрати платіжну систему, яка найбільше підходить для вашого бізнесу. Вам слід врахувати такі фактори, як комісії, доступність для ваших клієнтів, валюти, що підтримуються, і функціональність.

Після вибору платіжної системи ви повинні зареєструватися та отримати доступ до інструментів, які пропонує обрана платіжна система. Потім вам потрібно буде інтегрувати платіжні шлюзи на ваш сайт, щоб клієнти могли просто і зручно здійснювати оплату.

КрокОпис
1Виберіть платіжний шлюз
2Зареєструйтесь у вибраному шлюзі
3Налаштуйте обліковий запис і отримайте API-ключі
4Створіть кнопку або форму для отримання платежів
5Додати кнопку або форму на свій сайт
6Протестуйте процес прийому платежів
7Укладіть договір із платіжним шлюзом
8Налаштуйте повідомлення про платежі
9Отримуйте платежі на власний рахунок
10Обробіть платежі у вашій системі

Як настроїти LiqPay на сайті?

Як активувати LiqPay на сайті Для активації інтеграції з Liqpay необхідно підключити мерчант у розділі адмін панелі Установки → Платіжні системи → LiqPay. Ви можете зареєструвати новий мерчант LiqPay безпосередньо в адмін панелі Хорошопа або підключити дані одного або кількох раніше створених мерчантів.

Що потрібно для підключення LiqPay?

Для підключення прийому платежів, зареєструйте компанію у системі LiqPay:

  1. Заповніть форму даних про компанію (назва, веб-адреса, e-mail, телефон та категорія послуг або товарів, що надаються)
  2. Вкажіть реквізити рахунку компанії, на які ми перераховуватимемо відшкодування за прийнятими платежами

Яка комісія під час оплати в касі Приватбанку?

через касу – 0,5% (min 15 грн, max 500 грн); через Приват24 та QR-код – 0,5% (min 5 грн); через термінал самообслуговування – 2% (5 грн).

Що означає оплата карткою онлайн LiqPay?

Система LiqPayце платіжний сервіс Банку, призначений для спрощення проведення розрахунків між фізичними особами, юридичними особами та/або фізичними особами-підприємцями у мережі Інтернет за допомогою персональних комп'ютерів та/або інших мобільних пристроїв.