Запас продуктивної вологи у ґрунті

Запаси продуктивної вологи в ґрунті — це кількість вологи понад вологості стійкого в'янення рослин, що використовують сільгоспкультури для нарощування зеленої маси і формування врожаю.3 черв. 2020 р.

Яка має бути вологість ґрунту?

Оптимальна вологість ґрунту у відсотках польової вологоємності становить для польових, плодових і ягідних культур 70-80 %, для овочевих — 75-90 %.

Як визначати вологість ґрунту?

Вимірювання вологості ґрунту здійснюють найчастіше за допомогою термостатно-вагового методу, висушуючи ґрунт за температури 105°C і визначаючи вміст вологи за різницею маси. Для визначення вмісту вологи у ґрунті використовують також електричні, тензіометричні та радіоактивні методи.

Що таке продуктивна волога?

Продуктивна волога – це кількість води, яка доступна для рослин.

Аналіз запасу продуктивної вологи в ґрунті | Farmer.ua