Чи можна морозити абрикоси на зиму

Максимум сучасних побутових морозильних камер – це -24° С. Цього вистачає для якісного збереження врожаю протягом декількох сезонів. Абрикоси можна заморожувати цілими, з кісточками, половинками, можна порізати кубиками. Можна заморожувати у вигляді пюре з додаванням цукру або без нього.

Як зберегти абрикоси на зиму?

Абрикоси також можна заморозити, як і будь-які ягоди або фрукти. Для цього потрібно вибрати стиглі плоди, помити і очистити від кісточок. Розкласти одним шаром на рівну поверхню, заморозити шоковим заморожуванням, потім розкласти по мішечках або контейнерах і прибрати в морозильну камеру на зберігання.

Який мороз витримує абрикос?

Яскраве або світле забарвлення властиве здебільшого самонеплідним видам, які витримують короткочасне зниження температури до 20–22°С. Високою морозостійкістю (30–35°С морозу) мають абрикоси сибірсько-маньчжурського і європейського різновидів.

Як зберігати абрикос?

Рекомендована температура зберігання плодів абрикоса в холодильній камері становить від -0,5 до +0,5 °С. Температура поза цими межами може бути виправдана лише в спеціально передбачених випадках, зокрема для зберігання певних сортів.

4 способа заморозить абрикосы на зиму
У каждой хозяйки накоплена масса рецептов заготовки абрикос на зиму, и все они связаны с переработкой. Это естественно. Раньше бытовые холодильники выпускали с маленькими морозильными камерами, куда практически ничего не влезало. О заморозке фруктов даже мысли не было. Из …