Чи можна свіжий гній вносити в ґрунт

Незалежно від складу, не рекомендується використовувати як добриво свіжий гній: він має перепріти, щоб загинули шкідливі мікроорганізми та насіння бур'янів, а також щоб він не обпік кореневу систему рослин. При внесенні гною головне – не перестаратися.2 квіт. 2022 р.

Як правильно вносити перегній?

Перегній потрібно вносити восени. Субстрат повинен бути рівномірно розподілений по території ділянки. Обов'язкове перекопування ґрунту на глибину 15 см. Органіка розкладається в період зими і навесні вся земля буде удобрена.

Який гній краще вносити під культури?

Тому фахівці рекомендують вносити суворо дозований обсяг цього добрива. Одним із найзатребуваніших видів органічних добрив вважається коров'ячий гній. Він є джерелом великої кількості необхідних макро- і мікроелементів, що сприяють розвитку сільськогосподарських культур і достиганню врожаю.

Як зробити перепрілий гній?

Для отримання перегною свіжий гній щільно укладають у спеціальні короби шарами, пересипаючи їх фосфоритним борошном (20-30 г на 10 кг гною) і моховим торфом (2 кг на 10 кг гною). Через півроку природного розкладання ви отримаєте перепрілий гній, а через рік або два гній перетвориться на перегній. Кеш

Коли краще вносити гній на грядку в ґрунт: весною чи осінню