Коли припиняють поливати помідори

За 2 тижні до збирання врожаю поливання припиняють. Норма поливання – від 15 до 30 літрів води на 1 м², глибина промокання ґрунту не менше 30 см.

Коли перестати поливати помідори?

Обмовимося відразу: перші 5 днів після висадки розсади – в теплицю або на город – помідори краще не поливати. Цей час потрібен саджанцям, щоб адаптуватися до нового середовища. Далі полив залежить від того, де ростуть томати і яка погода в цьому сезоні.

Як часто у спеку поливати помідори?

Нерідко в саму спеку городники поспішають з поливом помідорів, проте слід знати міру, адже зайва волога може навіть нашкодити. Однак краще дотримуватися неписаного правила про те, що в сильну спеку помідорні грядки поливають не більше 3-4 разів за 7 днів.

Коли краще поливати помідори вранці чи ввечері?

Проводити полив томатів найкраще в першій половині дня, особливо, якщо у вас не мульчований ґрунт. Справа в тому, що після проведення поливу частина поливної води починає випаровуватися з поверхні ґрунту і частково вона концентрується на нижній поверхні листя.

Коли і як правильно поливати помідори, томати – правила, які …
Після висадки помідори слід поливати рясно, залишаючи потім без води на 2-3 дні. Потім знову треба полити. Надалі полив проводять 1-2 рази на тиждень.