Сенс Апокаліпсису Об'явлення Іоанна Богослова: від великих прогнозів до розгадки майбутнього

Апокаліпсис Одкровення Іоанна Богослова — це не тільки остання книга Нового Завіту, а й одна з найзагадковіших та найінтерпретованіших частин Біблії. Весь її зміст наповнений символами та одкровеннями, які нерідко розуміються дослівно, але насправді за ними ховаються глибокі та філософські істини.

Головний сенс Апокаліпсису полягає в тому, що він є пророцтвом про кінець світу і швидке пришестя Божого царства на землю. Іоанн Богослов зображує цю велику подію за допомогою безлічі символів та образів, що відображають боротьбу добра і зла, страждання та надії людства.

Апокаліпсис описує послідовність подій, які передують кінцю світу: поширення зла та псування землі, воскресіння мертвих, суд над грішниками та піднесення праведників. Іоанн Богослов через свої одкровення застерігає людство від занурення в темряву і закликає дотримуватися Божих заповідей, щоб врятуватися і досягти благородного царства на новій землі.

У чому сенс Апокаліпсису Об'явлення Іоанна Богослова
ГлаваОпис
1Апостол Іоанн отримує одкровення від Ісуса Христа і описує видіння Святого Міста Єрусалиму.
2Іоанн надсилає листи з адресою семи церквам Азії, в яких звертається до їхнього стану, похвал і зауважень.
3Продовження листів Іоанна з описом діянь семи церков та попередженнями про прийдешні випробування.
4Іоанн бачить відкрите небо і Божий престол, навколо якого знаходяться чотири скупчення живих істот і 24 престоли з людьми похилого віку.
5У руці Бога, що сидить на троні, Іван бачить книгу з сімома печатками, ніхто не міг надрукувати її, крім Слона з коліна Юди, Христа.
6Іоанн спостерігає відкриття перших шести печаток: коней, голод, воєн, мерців та інші страшні явища.
7Іван бачить бачення багатьох обранців з усіх народів, які простягають пальмові гілки і співають хвалу Богу.
8Бачення відкриття сьомого друку та початку семи трубних суден, які приносять згубу на землю та людство.
9Злі духи відкривають ями бездонні, з яких виходять армії та приносять безліч страшних лих.
10Іоанн бачить могутнього ангела, який дає йому з'їсти маленьку книжку і пророкує про події, які потрібно знати.
11Іоанн отримує вказівку виміряти храм Божий і бачить двох свідків, які пророкуватимуть та виконувати знамення.
12Іоанн бачить бачення жінки, що обертається сонцем і втраченої, яку переслідує дракон, що символізує Сатану.

Апокаліпсис (чи у перекладі з грецької – Одкровення) святого Іоанна Богослова – це єдина пророча книга Нового Завіту. Вона передбачає про майбутні долі людства, про кінець світу і про початок вічного життя, і тому, природно, міститься наприкінці Святого Письма. 20 травня 2017 р.

Чим допомагає ікона Іоанна Богослова?

До ікони святого Іоанна Богослова звертаються жінки, які хочуть знайти материнське щастя. А також ті, чиї чоловіки люблять рибалити. Перед іконою їхньої дружини просять апостола вберегти їх від нещасних випадків на воді та допомогти благополучно повернутися додому. Іоанна Богослова ще вважають покровителем іконописців.

Яким чином йдуть вершники Апокаліпсису?

Досі немає єдиної думки, що саме уособлює кожен із вершників, проте їх часто називають Чума (їде на білому коні – ще відомий як Завойовник), Війна (на рудому коні – ще відомий як Розбрат), Голод (на вороному коні) та Смерть (на блідому коні).

Що сказано у книзі апокаліпсис?

У книзі описуються події, що передують Другому приходу Ісуса Христа на землю, які, згідно з раніше записаними пророцтвами Біблії, супроводжуватимуться численними катаклізмами та лихами, тому слово «апокаліпсис» Часто вживають як синонім для кінця світу або для катастрофи планетарного …

Що передує апокаліпсису?

Події Апокаліпсису передують Страшному суду, на якому Ісус Христос провадить суд над усіма народами, коли «прийде у славі Своїй і всі святі Ангели з Ним» (Мт. 25:31-32).