Яка сукня має бути на ніках?

Найкращі кольори для сукні – це білий та молочно-білий. Також допускається золотистий, світло-сірий та блакитний колір. Оптимальним варіантом буде вибір сукні, яка поєднуватиметься з одягом нареченого (основну увагу потрібно звернути на колір сорочки нареченого).

Порядок і правила проведення нікаха в мечеті наказують, щоб наречена, майбутня дружина була в суворій сукні, щоб на ній обов'язково була хустка, можна одягнути і вуаль, хоча покриття обличчя не є обов'язковою вимогою для проведення нікяха.

Вінчальне Плаття, Сукня або вбрання для ніках – це ексклюзивні тканини, авторський дизайн, бездоганний крій, прості форми, спідниця в підлогу та стримане використання декоративних елементів. Голова нареченої повинна бути вкрита хусткою чи фатою.

До сьогодні сильне переконання, що купувати вінчальну сукню з усіма аксесуарами (фата, туфлі, букет, прикраси) зобов'язаний наречений. Особливо завзято дотримуються цього звичаю жителі середньоазіатських країн, Кавказу. Так, батьки нареченого повинні підготувати абсолютно все оздоблення, приділивши окрему увагу прикрасам.