Як називається інакше естрагон

Інші популярні назви ції пряності – тархун і драгун-трава. Назва другого варіанту походить від латинського draco (вуж), тому що по своїй структурі коріння цієї рослини нагадує серпантин.

Як називають тархун?

Поли́н-естраго́н, в кулінарії частіше естраго́н або тарху́н, рідше естрагі́н, острогін (Artemisia dracunculus L., Oligosporus dracunculus (L.) Pojark.) — багаторічна трав'яниста рослина з роду полин висотою до 150 см.

Для чого використовують тархун?

Вживання в їжу тархуна сприяє поліпшенню апетиту, обміну речовин і кращому засвоєнню важких м'ясних страв. Рослина допомагає при авітамінозі, також тархун використовують як тонізуючий і бактерицидний засіб.

Як виглядає тархун?

Тархун – приємна на вигляд багаторічна рослина, яка нагадує полин. Зростає кущем і досягає висоти 1 м. Листочки естрагону темно-зеленого кольору і досить вузькі по формі, мають специфічний, але приємний аромат. Рослина світлолюбна, але може рости і в півтіні.

Полин-естрагон — Вікіпедія
Поли́н-естраго́н, в кулінарії частіше естраго́н або тарху́н, рідше естрагі́н, острогін (Artemisia dracunculus L., Oligosporus dracunculus (L.) Pojark.) — багаторічна трав’яниста рослина з роду полин висотою до 150 см.