Інші популярні назви ції пряності – тархун і драгун-трава. Назва другого варіанту походить від латинського draco (вуж), тому що по своїй структурі коріння цієї рослини нагадує серпантин.
Як називають тархун?
Поли́н-естраго́н, в кулінарії частіше естраго́н або тарху́н, рідше естрагі́н, острогін (Artemisia dracunculus L., Oligosporus dracunculus (L.) Pojark.) — багаторічна трав'яниста рослина з роду полин висотою до 150 см.
Для чого використовують тархун?
Вживання в їжу тархуна сприяє поліпшенню апетиту, обміну речовин і кращому засвоєнню важких м'ясних страв. Рослина допомагає при авітамінозі, також тархун використовують як тонізуючий і бактерицидний засіб.
Як виглядає тархун?
Тархун – приємна на вигляд багаторічна рослина, яка нагадує полин. Зростає кущем і досягає висоти 1 м. Листочки естрагону темно-зеленого кольору і досить вузькі по формі, мають специфічний, але приємний аромат. Рослина світлолюбна, але може рости і в півтіні.
Полин-естрагон — Вікіпедія
Поли́н-естраго́н, в кулінарії частіше естраго́н або тарху́н, рідше естрагі́н, острогін (Artemisia dracunculus L., Oligosporus dracunculus (L.) Pojark.) — багаторічна трав’яниста рослина з роду полин висотою до 150 см.